Fiskelägesrapport

Fiskeläget i Kabusaån 2013

© Bengt Andersson

Gamla årgångar av fiskelägesrapporter finns sparade på server.

23-24/2

Fortfarande vinter och skitväder. Hård blåst hela helgen och inga rapporter om något fiske. Nästa helg är det föreningsmästerskap. Hoppas på bra väder.

16-17/2

Ingen större förändring. Jag fiskade på lördagen och en del medlemmar innan årsmötet på söndagen. Fortfarande inga fångster.

10/2

Fortfarande kallt och jag har inte fiskat denna helg. Något att rapportera så maila mig. Det är bara någon plusgrad i åvattnet och det måste nog upp i de magiska sex för att få fart på fisken.

3/2

Ingen snö och is men bara ett par grader i åvattnet. Fortfarande ingen riktig fart på fisket men några fiskar fanns på kända ställen. Att få dessa att hugga i det kalla vattnet är en annan sak. Vid premiärfisket i Nybroån kom det i alla fall upp några fiskar.

29/1

Fortfarande inget fiske. Det kan bli en liten ljusning till helgen. Ån är ju inte igenfrusen. Har varit nere och kollat läget ett antal gånger men det har varit totalt dött. I söndags var det någon som smög runt nere vid ån och ville tydligen inte träffa på mig.

 6/1

Ingenting! Inte ens en zebraraga i ytan. En sak som oroar mig är det ökande antalet ålakråkor som syns i Kabusaån. Dessa borde man s….a men det är väl inte tillåtet, inte ens på ett skjutfält.

5/1

Klarare, nästan normalt vatten. Fortfarande högt flöde.

Men var är fisken? Det enda som finns verkar vara de stora zebramönstrade ragorna. Trots att dessa ser förskräckliga ut har jag bara hittat en död fisk. Vi får hoppas på att fisket kommer i gång till nästa helg.

4/1

Vädret såg ut att bli bättre men sedan kom ett nytt regn. vattnet ser ut att bli klarare och om nu inte det nya regnet förstör detta kan fisket ta fart. Något napp och några bommhugg. Inget fart på fisket. All synlig fisk kraftigt angripen av svamp och står ytligt längs kanterna, se galleriet. På ett ställe stod tre stora ragor och väntade på drivande mat.

3/1

En helvetisk vind och en mycket svampangripen raga kan summera dagen. Inga hugg och inga napp. Vattnet har klarnat mycket lite. Bli i soffan med en pilsner och en fiskefilm i DVDn.

2/1

Lite klarare vatten men fortfarande högt flöde. Endast en raga siktad, se galleri. Det är bara att kämpa på.

1/1

Högt flöde i ån och det bredaste utloppet i havet någonsin. Mycket brunfärgat vatten med dåligt sikt. Mycket växtdelar som lossnar och flyter med strömmen. En del fiskar observerade men inga napp på två fiskare. Regn och blåst (kuling).