Snart nytt fiskeår

 

God fortsättning alla fiskevänner!

Snart börjar ett nytt fiskeår. Jag skall i år vara lite flitigare med inläggen och som de flesta vet kan jag nu göra det utan att det skapar oro i baslägret.

Vädret har varierat men det har varit ganska mycket nederbörd senaste tiden och det återspeglas på vattenflödet i ån. Det är högt vattenstånd och bra fart på vattnet. Tyvärr har detta medfört en hel del ras mm som gör vattnet väldigt grumligt. En hel del av de massor som placerades felaktigt vid årensningen har spolats tillbaka av regnet. Grävning på fel ställen har också orsakat översvämningar och när vattnet rinner tillbaka från dessa följer en hel del sediment med. När säsongen kommer i gång får vi se hur tokgrävningarna har påverkat fisket. Jag återkommer med rapporter. Redan nu kan ni se lite på följande bilder …

Ras efter felaktig årensning

Ras efter felaktig årensning

Vattenfyllda bandspår

Vattenfyllda bandspår

Högvatten som tagit med sig del av staket

Högvatten som tagit med sig del av staket

Översvämning

Översvämning

 

Ovanligt utlopp i havet

Ovanligt utlopp i havet