Fiskevårdslegenden Folke Olsson har gått ur tiden.

Folke gick bort tisdagen den 20:.e maj 2014 och var född den 17juni 1922. Folke var med och grundade Skönadals fiskevårdsförening. Han var en stor naturvän och har gjort enorma insatser för fiskevården i södra Skåne. Med start på 60-talet kläckte Folke 100 000-tals havsöringar i som sedan planterades ut i b l a Kabusaån, Svarteån och Charlottenlundsbäcken. Ända fram till 90-talet bedrev Folke denna verksamhet med bas i sin egen källare i Svarte.
Med sin flakmoppe transporterade Folke tusentals smolt i stora tunnor förbi vandringshindret Skönadalsdammen i Svarteån ned till havet. Hans insatser är remakabla och verkligen något utöver det vanliga. Sportfiskarna längs sydkusten har honom att tacka för mycket. Vi minns Folke som den verkliga pionjären inom ideell fiskevård, och hoppas att alla spöfiskare där ute inser att bra sportfiske í ett tätbefolkat rike inte är en självklarhet.